top of page
  • Writer's pictureVille Kekäläinen

Ville Kekäläisestä yksi Suomen palkituimmista drag-artisteista

Updated: Jun 6, 2019


This is me -numero kertoo itsensä hyväksymisestä juuri sellaisena kuin on. Ville Kekäläisen lisäksi lavalla tanssijakoreografi Susanna Karvinen. Kuva: Janne Pappila

Perjantaina 13.4.2018 Virgin Oilissa järjestetyn Helsinki Drag Battlen voittajaksi on valittu jo yhdeksän vuoden esiintymisuran tehnyt Linnea von Kattendam. Hahmon takaa löytyy teatterialan ammattilainen, dragartisti Ville Kekäläinen. Ville on palkittu aiemmin myös arvostetuilla Miss Drag Queen (2011) ja Drag Show Artist (2010) -palkinnoilla sekä City-lehden Kaupungin Paras Drag-artisti (2011) -tittelillä. Linnean ensiesiintymiset olivat synkkiä ja dramaattisia, joka oli tulleessaan jotain aivan uutta suomalaisessa drag-skenessä.


Helsinki Drag Battle perustettiin vuonna 2015. Tapahtuma on näyttämötaiteen juhla, jossa toteutuu kisällioppipoika-suhde, jossa kokeneet ammattilaiset jakavat omaa osaamistaan uusille, innokkaille ja luovia ajatuksia täynnä oleville tuleville ammattilaisille. Yhteistyössä tapahtuman kanssa on muun muassa Stadin ammattiopisto ja useita meikkifirmoja. Verkostojen luominen ja yhteistyö on tapahtuman ydin. Voittaja valitaan yleisön ja tuomareiden yhteisäänin. Tuomaristossa tänä vuonna olivat mm. Krista Siegfrieds, Liisa Akimof ja Elias Koskimies. Kekäläinen on ollut jakamassa omaa osaamistaan, tietoaan ja rauhallisuuttaan uusille artisteille kisassa jokaisena vuotena.


- Drag show'ssa minua kiehtoo sen visuaalisuus ja monipuolisuus. Olen halunnut laajentaa drag show'ta viihteellisestä esityksestä syvällisemmäksi esitykseksi. Drag show on monien taiteenlajien voimakas yhdistelmä, joka iskee suoraan tunteisiin. Siksi se voi naurun lisäksi myös koskettaa ja puhua suurista tunteista. Minulle on ensisijaisen tärkeää, että kaikki show'ssa tehdään uskottavasti, tarkasti ja yleisöä kunnioittaen. Suomalainen drag show on maailman parasta!


Tiedote on julkaisuvapaa heti. Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Ville Kekäläinen, drag-artisti

+358 50 4661513

Ville.kekalainen@gmail.com

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page