top of page
  • Writer's pictureVille Kekäläinen

Helsinki Drag Battle 2018

Updated: Apr 19, 2018

Helsinki Drag Battle järjestettiin viime perjantaina 13.4. kolmatta kertaa. Tapahtuma perustettiin vuonna 2015 Helsinki Make-Up Eventin iltajuhlaksi, jossa Stadin aikuisopiston ja -ammattiopiston oppilaat voivat suorittaa näyttötutkintojaan suoraan tuotannon antamissa puitteissa. Tapahtuma on näyttämötaiteen juhla, jossa toteutuu kisälli-oppipoika-suhde, jossa kokeeneet ammattilaiset jakavat omaa osaamistaan uusille, innokkaille ja luovia ajatuksia täynnä oleville tuleville ammattilaisille. Osallistuin kisaan kolmatta kertaa. Kerroin tässä postauksessa millainen päiväni tapahtuman pyörteissä oli.

Kuvassa mummolle (eli minulle) sovitetaan tukkaa päähän!

Kisapäivä alkoi osaltani jo puolilta päivin Helsinki Make up Eventissä Konepajan Brunossa, Vallilassa. Kyseessä on maskeerauksen ammattilaistapahtuma, joka pitää sisällään kisoja, näytöksiä ja meikkifirmojen upeita standeja tuote-esittelyineen. Itse olin tapahtumassa Niko Sahlmanin meikattavana. Kuvassa sovitamme keinokuidusta valmistettua lace front peruukkia, jonka Niko teki käsityönä kisanumeroani varten. Myös tanssijani Suski Karvinen kävi Nikolla meikattavana. Tein tapahtumasta myös huippulöytöjä, kuten Make up Foreverin luomiväripaletteja. Ah, täydellistä!

Make up Eventistä hyppäsimme Suskin kanssa taksiin ja suoraan Virgin Oiliin, jossa Battle järjestettiin.


Kävimme illan kulun läpi yhdessä juontajien ja esiintyjien kanssa. Aikaa valmistautumiseen oli varattu useampi tunti, mutta pian ovet jo aukesivat yleisölle ja kisan alku lähestyi. Ilmassa oli selvästi jännitystä, mutta ilmapiiri oli ihmeellisen kannustava ja positiivinen. Juuri tällaista meininkiä kaivataan lisää! Teimme hyvää show'ta yhdessä, emme kisanneet veren maku suussa.

Kisaan tänä vuonna osallistuivat Lady Clapback, Ghastly Business, Xenia, Peter Juhan, Luka Tienhaara, La Dame Blanche ja Linnea von Kattendam. Juontajina toimivat Clarissa Jäärni ja Sheila. Kuva: Janne Pappila

Kisa alkoi yhteisnumerolla, josta siirryttiin suoraan itse battleosioon. Battlessa jokaisen tuli esittää sattumanvaraisessa järjestyksessä jotakin eläintä. Itse sain esitettäväkseni hevosen, joten laukkasin ja hirnuin pitkin lavaa. Laukatessa hyppäsin korko edellä ukkovarpaani päälle, joten kisan ensimmäinen loukkaantuminen nähtiin jo heti kättelyssä. Muiden improvisoidessa yleisön edessä huomasin sukkahousujen kärjen muuttuvan hiljalleen punaiseksi. Ryntäsin bäkkärille tsekkaamaan jalkani tilanteen heti kuin mahdollista. Korko oli aukaissut ukkovarpaan sivun, joten eikun jalkaa paikkaamaan ja takaisin lavalle. Onneksi kokemus on opettanut, että on oltava aina varasukkahousut ja -kengät. Ne pelastivat tälläkin kertaa.


Battleosuuden jälkeen alkoi kisaajien omat ohjelmanumerot. Olin esiintyjäjärjestyksessä viimeinen, joten minulla oli onneksi aikaa korjata jalkani ja vaihtaa vaatteet. Linkutin kipeällä jalalla vetämään kisanumeroni. En antanut huomiota kivulle vaan keskityin esitykseen. Esitimme Suskin kanssa numeron This is me, joka kertaa itsensä hyväksymisestä juuri sellaisena kuin on.

This is me kertoo itsensä hyväksymisestä juuri sellaisena kuin on. Kuva: Janne Pappila

Päätimme numerollamme ensimmäinen näytöksen. Yleisön vastaanotto numerolle oli huikea.


Väliajan jälkeen nähtiin esiintyjävieraita, viime vuoden voittajan Miss B:n show, kilpailijoiden catwalk, jossa kisaajat esittelivät parhaan lookkinsa ja palkittiin yleisön paras pukeutuja. Illan päätteeksi julkistettiin voittaja. Suureksi yllätyksekseni hahmoni Linnea von Kattendamin nimi kuului juontajan suusta ja yleisö puhkesi suosionosoituksiin. Suski ei ollut hoksannut edes olla valmiudessa voittajan esitystä varten vaan tiedon kuullessaan ryntäsi paniikinomaisesti yläparvelta kohti lavaa. Tästä on hulvaton video Facebookissa, jonka Suski kuvasi matkallaan katsomosta lavalle.


Haluan kiittää kaikkia, jotka tukivat minua tässä projektissa. Kiitos FABLOboutiquelle, joka toteutti kaikki upeat asuni. Erityiskiitos punaisesti kisa-asusta, joka sai paljon ihastelevia katseita. Suosittelen kurkkaamaan Fablon sivut (www.fablo.fi), jos kaipaat kivaa kesämekkoa, tyylikästä gaala-asua tai muuten vaan kivaa mekkoa! Paras mekkokauppa Helsingissä. Kiitos Niko Sahlman upeasta peruukista! Kiitos Susanna Karvinen esiintymisestä kanssani, olet huikea tanssija! Kiitos Antti Taipale (eli dragartisti Sheila) ja Kaisa Vanne tapahtuman tuottamisesta! Kiitos Stadin ammattiopisto, joka isolta osin mahdollistaa tapahtuman toteutumisen. Ja kiitos kaikille tapahtuman sponsoreille, joilta tuli aivan mielettömiä tuotepalkintoja (mm. Nyx, Mac, Makeup Forever, Glitter by Elina K).


Pinkit Korkokengät blogin Maiju teki illasta koosteen. Voit katsoa koosteen tästä:


Pakkasimme kamat pikaisesti ja riensimme illan päätteeksi vielä keikalle ravintolalaiva Wäiskille yksityistilaisuuteen. Kun lopulta pääsin illalla kotiin, ei kipeä jalka tai väsynyt kroppa haitannut yhtään. Päällimmäinen ajatus oli vain kiitollisuus siitä, että saan tehdä näin upeaa työtä. Ja siitä, että myös muut ihmiset arvostavat sitä mitä rakastan.139 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page